Laurine van Riessen ( Foto: Guy Swarbrick) beloont haar sterke Keirintoernooi met een gouden medaille na een sterke sprint van kop af voor de winst in de finalerit.
Laurine van Riessen reed een sterke eerste ronde, waar ze zich middels een tweede plek een plaatsje in de tweede ronde verzekerde. Deze rit won ze, waarna ze haar opwachting mocht maken in de finale om de plekken 1 tot en met 6. Van Riessen besloot in haar typische stijl vroeg aan te vallen en kon haar concurrenten achter zich houden tot de meet. Van Riessen: "Dit toernooi liep super. De eerste twee rondes gingen goed, ik kon twee keer goed vroeg aangaan en wist mezelf daarmee te kwalificeren voor de finale. De keerzijde van zo'n inspanning is dat je je benen wel voelt in de finalerit. Ik had eigenlijk niet meer verwacht dat ik kon winnen , maar ik ging gelukkig op precies het goede moment. Ik zag Stephanie Morton in mijn ooghoek komen en toen wist ik dat ik moest gaan. Daarmee kon ik haar voor de rest van de rit achter me houden en dat levert dit geweldig resultaat op.

"Ik kijk positief terug op mijn wereldbekerweekend (1 en 2 december 2019). Over mijn sprintritten was ik niet tevreden , maar mijn persoonlijk record op de 200 meter gaf aan dat de vorm goed zat. Om daarna het Keirintoernooi winnend afsluiten is een mooie bekroning daarvan."

BEAT Cycling ClubMisschien ook interessant: