1 december 2018 – Tijdens de tweede dag van de wereldbeker in Berlijn, heeft BEAT Cycling Club tweemaal een medaille gewonnen. Eerst wist Theo Bos een bronzen medaille te winnen op de kilometer tijdrit, direct gevolgd door een gouden medaille op de Keirin door Matthijs Büchli (Foto: BEAT Cycling Club).

Na een teleurstellende eerste dag, waar de ploeg als vierde eindigde op de teamsprint, was deze opsteker meer dan welkom: "Gisteren viel het iets tegen. We hadden daar een medaille kunnen halen, maar dat mislukte helaas. Het feit dat de heren de knop hebben kunnen omzetten en dat ze allebei op volle kracht hebben kunnen koersen, zegt veel over hun karakter," aldus coach Tim Veldt.

"Theo Bos reed gisteren niet zo'n goede teamsprint, maar hij heeft vandaag op de kilometer laten zien dat hij daar direct van hersteld was. Hij heeft zich mooi herpakt en pakt hier een verdiende bronzen medaille", aldus Veldt.

"Aan het begin van de dag liep het nog niet zo gemakkelijk voor Matthijs Büchli. Toen het avondprogramma begon, met de eerste ronde en de finale, was duidelijk te zien dat Matthijs zich volledig voor 100% opgeladen en dat toonde hij met twee sterke ritten waar hij de sprint van kop af aan wist te winnen. We zagen vandaag weer de oude stijl van Matthijs terug en het is heel mooi dat hij dat hier heeft kunnen laten zien."

Eerder op de dag werd het sprinttoernooi voor de dames verreden. Laurine van Riessen zette in de kwalificatie haar PR scherp op 10,695 seconden, maar verloor haar beide kwartfinales, waardoor zij niet voor de medailles kon strijden.

BEAT Cycling ClubMisschien ook interessant: