27 december 2018 – Na een uiterst succesvolle wereldbekercyclus zet de baanploeg van BEAT Cycling Club hun succes voort op de Nederlands kampioenschappen baanwielrennen. Matthijs Büchli ( Archieffoto: Guy Swarbrick) wist vandaag beslag te leggen op zijn tweede opeenvolgende nationale titel op de sprint, waar Laurine van Riessen zilver won op de 500 meter tijdrit. Roy van den Berg werd vierde in het sprinttoernooi.

In de finale om goud, versloeg Matthijs Büchli zijn opponent Jeffrey Hoogland tweemaal. Hierdoor was er geen beslissende derde ronde nodig. In de halve finale verwees Büchli Harrie Lavreysen naar de finale om brons. Deze halve finale was een herhaling van de finale van vorig jaar in Alkmaar. "Qua kwalificatietijden zaten wij als halve finalisten allemaal dicht bij elkaar. Ik heb dan misschien net het geluk gehad dat Hoogland een derde ronde moest rijden tegen Roy van den Berg.

"Dit is een mooie overwinning. Uiteindelijk wil iedere renner hier graag winnen. Vooral tijdens het Nederlandse nationale kampioenschap, treed je tegen drie of vier van de beste sprinters van de wereld aan. Daarbij komt dat er maar één NK per jaar is, dus misschien is deze overwinning wel belangrijker dan een wereldbekeroverwinning. Het geeft mij in ieder geval een goed gevoel richting het NK Keirin, later deze week."

Harrie Lavreysen bleek te sterk voor Roy van den Berg, die na het slopende sprinttoernooi geen finalerit meer wist te winnen.

Eerder op de dag werd er zilver behaald door Laurine van Riessen op de 500 meter tijdrit, waarmee Van Riessen haar doel niet geheel behaalde: "Het is jammer dat ik vandaag geen Nederlandse titel kon halen, maar Kyra Lamberink reed een sterke rit. Ik was op zich tevreden met mijn 500 meter. Ik reed met een wat zwaarder verzet dan normaal, maar daardoor kon ik net niet lekker doorrijden. Het is wel goed geweest om dit te proberen en uiteindelijk heb ik ook wel degelijk een goede rit gereden. Mijn focus verschuift nu naar later deze week. Dan rijd ik nog de sprint en Keirin. Hierop ga ik er vol voor om mijn twee titels te verdedigen."

Daniël Abraham Gebru reed vandaag de individuele achtervolging. Hij kon helaas niet meestrijden om de medailles en eindige op een achtste plaats.

De BEAT baanploeg is nog drie dagen actief op de NK baan. Morgen rijdt Laurine van Riessen de sprint, zaterdag staat voor Van den Berg de kilometer tijdrit op het programma, naast de Keirin voor Van Riessen en op zondag sluiten Büchli en Van den Berg het toernooi af met de Keirin.

BEAT CYCLING CLUBMisschien ook interessant: