Bernhard Eisel pakte met Gent-Wevelgem de mooiste prijs uit zijn carrière. "Het was een zware koers", zei de winnaar. Omega Pharma-Lotto-renners Gilbert en Roelandts gaven toe dat ze stuk zaten in de finale. En Oscar Freire was boos.

"Dit is de mooiste zege uit mijn carrière", jubelde de 29-jarige Eisel. "En dan te denken dat ik Gent-Wevelgem eigenlijk nooit graag heb gereden."

"Het was zo'n zware koers, dat werd mij zaterdag bij de verkenning al duidelijk. Toen Breschel lek reed en Freire, die heel sterk was, eruit vloog, dacht ik: dit is mijn kans, misschien wel mijn laatste", vertelt de Oostenrijker.

"In de spurt heb ik me op Oss gefocust. Ik dacht dat hij de snelste zou zijn. Toen Hincapie ging, ben ik gevolgd, maar ik dacht wel: oei, dat is hier nog ver. Maar ik hield vol", zegt Eisel.

"Ik voelde mij niet zo super vandaag. Ik miste de Liquigas-waaier en het heeft lang geduurd voor we terugkwamen. Op de Kemmelberg moest ik aanklampen. Op 10 kilometer van de finish heb ik Gilbert gezegd dat het op was", sprak Jürgen Roelandts.

"Philippe is niet traag, hij klopte toch Boonen in Parijs-Tours. Er was wat paniek bij ons, maar Philippe heeft nu toch bewezen dat hij goed is en met mij gaat het ook de goeie kant op. Hopelijk kunnen we dat nog twee weken volhouden."

Oscar Freire leek op weg naar een tweede zege in Gent-Wevelgem, maar hij moest lossen na een tactisch spel van Liquigas. "Ik reed achteraan om op adem te komen en Koesjinski liet een gat vallen. Ik wou niet altijd al het werk opknappen, dat had ik al zo vaak gedaan."

"Of ik een fout gemaakt heb? Ja, maar anderen ook. Ik ben wel kwaad, ja. Maar soms zit het niet mee. Of ik het slachtoffer geworden ben van een tactisch spelletje? Dat weet ik niet."

"We hebben Omega Pharma-Lotto veel meer vooraan gezien vandaag. Er stond echt een team en in de slotfase hadden we twee renners mee", sprak kopman Philippe Gilbert.

"We hebben dan wel niet gewonnen, maar dat zou ook moeilijk geweest zijn tegen deze Eisel. Ik was niet super, maar iedereen zat stuk in de kopgroep. Ik geloofde er nochtans in in de sprint, maar ik was doodop."

"Dat we weer niet gewonnen hebben? Zondag proberen we het weer in de Ronde van Vlaanderen. En we blijven het proberen tot Herbier (de laatste wedstrijd van het seizoen, red)."

"Ik heb geen spijt van mijn aanval, want Eisel zou ik sowieso niet geklopt hebben in de sprint. Als ik geen kramp krijg, ben ik misschien wel vertrokken", sprak Sep Vanmarcke, die knap tweede werd.

"Ik had niet verwacht dat ik al met de toppers zou meekunnen. Daar ben ik toch trots om", aldus Vanmarcke. Even kreeg hij het aan de stok met Freire. "Hij zei me: als je niet beter kunt, zet je dan achteraan in plaats van steeds gaten te laten vallen. Voor mij was dat goed", lachte Vanmarcke.

"Het was niet gepland dat ik zou afstappen, maar op die smalle wegen was het miserie. Ofwel moest ik het snel laten lopen ofwel moest ik vooraan meerijden en dat kost te veel krachten."

"Alleen een superman kan twee dagen op een rij voluit gaan en dat ben ik niet", legde Tom Boonen uit.

"Het zou alleen kunnen als alles zou meezitten. Cancellara had hetzelfde probleem. Maar er is niets gebeurd. Ik lig hier niet van wakker", zei de Quick-Step-renner.

sporza.beMisschien ook interessant: