De Oostenrijker Bernhard Eisel heeft Gent-Wevelgem op zijn naam geschreven. De Team Columbia-renner was de snelste van een kopgroep van zes renners. Sep Vanmarcke moest tevreden zijn met de tweede plaats, Philippe Gilbert was derde.In een hertekende Gent-Wevelgem bepaalden vier leiders het eerste deel van de wedstrijd: Tom Van den Haute, Matthé Pronk, Geert Steurs en Angel Madrazo.

Op de smalle wegen brak het peloton regelmatig in meerdere stukken. Tom Boonen en Fabian Cancellara, de winnaar van de E3-Prijs, belandden -al dan niet bewust- in een tweede groep en lieten het al snel lopen.

De vluchters kregen niet echt veel ruimte. Van den Haute viel vooraan weg, Bak kwam op zijn eentje aansluiten. Op de eerste beklimming van de Kemmelberg pleegde Liquigas een coup.

Vlak na de afdaling trok de ploeg van Daniele Bennati een waaiertje. Grote namen als Philippe Gilbert en Oscar Freire misten de slag en moesten even later in hun eentje het gat dichten.

De tweede schifting gebeurde in verschillende schijven. Maksim Iglinski stak het vuur aan de lont en daarna druppelden Gilbert, Freire, Hincapie, Vanmarcke, Eisel, Breschel, Roelandts, Oss en Koesjinski er ook bij. Vooral Breschel kon zijn superbenen maar moeilijk wegsteken.

De kopgroep verloor dan zijn twee sterkste renners. Breschel werd teruggeslagen door materiaalpech, Freire liet zich in de luren leggen door een slim tactisch spelletje van Liquigas. Ook Iglinski moest de rol lossen.

Bleef over: een kopgroep van zes renners, met daarbij drie Belgen. In een zenuwachtig slot probeerde Vanmarcke nog weg te schieten, maar Roelandts dichtte het gaatje. In de sprint was Bernhard Eisel duidelijk de snelste.

sporza.beMisschien ook interessant: