Quick-Step greep zaterdag in de E3-Prijs net naast de overwinning met Tom Boonen, terwijl Stijn Devolder zich even liet opmerken. Nick Nuyens kwam op weg naar Harelbeke dan weer drie keer ten val. Wilfried Peeters (Quick-Step) en Erik Dekker (Rabobank) analyseren de wedstrijd en blikken vooruit bij Sporza.

"De ploeg deed het beter dan in Dwars door Vlaanderen", zegt ploegleider Wilfried Peeters over de E3-Prijs van Quick-Step.

"De jongens hebben zich goed ingezet. We werden alleen geklopt door een sterke Cancellara. Misschien is dat een les voor volgende week. Hopelijk is het dan omgekeerd."

Stijn Devolder liet zich zaterdag één keer goed zien, maar Quick-Step verwacht meer van hem. "Ach, hij heeft De Panne nog", zegt Peeters. "Op een week kan er veel gebeuren."

"Gemotiveerd zal hij wel zijn en met Stijn weet je nooit. Vorig jaar dacht ik ook dat hij minder goed was en hij won de Ronde. Hij doet het op een andere manier dan Tom. Ik zag zaterdag ook een betere Chavanel."

Nick Nuyens sloeg in de E3-Prijs tot drie keer toe tegen de aardkorst. "Die derde keer was het over en uit", zegt ploegleider Erik Dekker aan Sporza.

"De tweede keer was hij al hard gevallen, over die gracht, en ook de derde keer ging hij hard tegen de grond."

"Hij heeft schaafwonden aan borst, rug en heup, maar we wachten even af hoe het evolueert. Ik hoop dat hij in orde is voor de Ronde."

sporza.beMisschien ook interessant: