Tom Boonen (Quick-Step) heeft zijn opschorting van straf gevierd met een overwinning in de tweede rit van de Ronde van Qatar. Boonen was de snelste van een groepje van twintig. Hij is ook de nieuwe leider.

De wegen door de woestijn nodigden opnieuw uit tot waaiervorming. Quick-Step voor Boonen en Team Columbia voor Cavendish trokken alles uiteen. Het peloton viel in brokken en het tempo lag bijzonder hoog. De lange aanval van Kohler en Sapa was dan ook ten dode opgeschreven.

Tom Boonen, die onderweg al wat bonusseconden sprokkelde, won de sprint met een halve fietslengte voor Napolitano en Boonen wordt ook leider. Belgisch kampioen Jürgen Roelandts werd derde in de sprint, Roger Hammond reed in zijn laatste meters als leider als zesde over de streep. Mark Cavendish kon uiteindelijk niet meesprinten, want hij kreeg nog pech in de slotkilometers.

Tom Boonen: "Of ik opgelucht ben door de uitspraak in België? Je kunt zeggen dat mijn seizoen vandaag echt begint. "

"Er was veel wind onderweg. Hij stond iets beter dan gisteren, maar het was toch zwaar. We konden een gat slaan, maar ik had maar twee ploegmaten mee in de waaier. Gelukkig hielp Team Columbia om alles bij elkaar te houden. Jammer voor hen dat Mark Cavendish nog wegviel met pech in de laatste kilometer."

sporza.beMisschien ook interessant: