Chris Froome verwachtte een zware dag vandaag, maar Sky heeft de wedstrijd goed onder controle gehouden. Op een aanval van Alejandro Valverde na, werd de Brit nooit in een moeilijke positie gebracht. "Ik ben blij dat de rit achter de rug is."

Froome was vandaag in de rit met vijf Alpencols zeer aandachtig gebleven. Valverde reed even weg in de beklimming van de Col de la Croix Fry, maar de Brit kon zonder moeite volgen.

"Froome was vandaag in de rit met vijf Alpencols zeer aandachtig gebleven. Valverde reed even weg in de beklimming van de Col de la Croix Fry, maar de Brit kon zonder moeite volgen.

Ook bij Bauke Mollema overheerste een gevoel van opluchting. "Ik ben heel blij dat ik nog zesde sta, want zoals ik me gisteravond en vanmorgen voelde, was de kans heel groot dat ik zou moeten afstappen", zegt Mollema.

"Ik heb echt gevochten en werd goed bijgestaan door ploeggenoten Lars Boom en Tom Leezer. Ze hebben me steeds goed voorin gehouden. Toen ik een paar cafeine-gels genomen had, voelde ik me beter worden."

"Het is natuurlijk balen dat ik gisteren een aantal plaatsen verloor. Zeker op Alpe d'Huez met alle Nederlanders. Het is echt klote dat ik daar niet vooraan kon meedoen. Maar ik sta nu zesde en hopelijk kan ik die plaats morgen vasthouden."

"Vandaag voelde ik me een stuk beter. In de laatste klim viel Rogriguez aan en toen waren er maar vijf eerder op de top dan ik, dus dat geeft aan dat ik weer goed mee kan met de klassementsrenners. Hopelijk is dat morgen ook zo."

Laurens ten Dam tuimelde uit de top tien. De Nederlander staat nu elfde op amper één seconde van Michal Kwiatkowski. "Ik baal van die ene seconde. Omdat Navarro nu de top tien binnensluipt, sta ik nu elfde en dat is wel jammer."

"Maar als men mijn tevoren had gezegd dat ik hier in Le Grand-Bornand elfde zou staan, had ik er meteen voor getekend. Morgen is er nog een korte rit met een mooie aankomst bergop. Ik ga er alles aan doen om de top tien binnen te komen."

Voor Ten Dam is het vooral overleven in de slotdagen van deze Tour. "De geest is iets sterker dan het lichaam en daar kom je momenteel al ver mee in deze Tour."

"De eerste twee weken moest ik niet aanklampen, maar nu is het weer ouderwets aanklampen. Ik ben heel blij met het werk van onze Belgische osteopaat. Van anderhalf been kon ik weer met twee benen trappen en dat was een wereld van verschil."

sporza.beMisschien ook interessant: