Bart De Clercq is meegeschoven met een grote groep. En dat had de Belg van Lotto-Belisol voor de zware rit van vandaag aan Sporza gezegd. "Als ik me goed voel, wil ik proberen."

D

De Clercq tekende een beetje voorbehoud aan bij zijn poging. "Soms heb ik het eerste uur wat problemen om op toerental te komen." Daar bleek hij dan toch niet zo'n last van te hebben, hij schoof mee met een grote groep op de Glandon.

Hij weet wel niet goed wat hij moet verwachten. "Ik ken de vijf cols van vandaag bij naam, maar reed er nog nooit op. Ze zijn allemaal nieuw voor mij, maar bergop is bergop. Het wordt sowieso afzien."

De Clercq had vanochtend wel nog wat spijt dat hij gisteren de vlucht die standhield tot op Alpe d'Huez gemist had. "Het voelde toch als een gemiste kans. Het scheelde geen haar of ik was mee. Ik probeerde zelfs nog op mijn eentje om aan te sluiten. Het lukte jammer genoeg net niet."

Riblon won uiteindelijk. "Riblon is een steengoed renner. Maar was ik mee, dan was ik vooraan toch een van de beteren bergop. En misschien in een goeie dag... Maar dat is koers."

sporza.beMisschien ook interessant: