Parijs-Roubaix is de enige dag van het jaar dat Johan Vansummeren kopman mag spelen bij Garmin. "Dit is mijn jaarlijkse afspraak. Hopelijk heb ik na zondag nergens spijt van."

Twee jaar geleden beleefde Johan Vansummeren het hoogtepunt uit zijn carrière, toen hij op de Velodroom in Roubaix als eerste over de streep bolde. "Elke dag loop ik nog langs die kasseisteen, maar de beelden bekijk ik zelden."

"Dit is mijn jaarlijkse afspraak. Een heel jaar werk ik mij uit de naad voor mijn ploegmaats bij Garmin, maar één dag op het jaar verwacht ik dat ze voor mij werken."

"Ik voel me altijd goed op de stenen, maar helaas mis ik sprintsnelheid. Ik mag dus niet met een Roelandts meegaan. Anders verlies ik toch in de sprint", zegt Vansummeren in La Dernière Heure.

Op basis van de verkenning vreest Vansummeren voor een slopende editie. "De Hel lag er vreemd bij: enerzijds kurkdroog, anderzijds keihard. Het was niet leuk fietsen. Er blies voortdurend een vervelende wind op kop. We gingen echt niet rap over de stenen. Ik hoop dat het zondag anders zal zijn of het zal zijn stempel op de wedstrijd drukken", luidt het in Het Belang van Limburg.

Toch voelt Vansummeren zich goed. "De benen liegen niet. Maar ik ben geen Boonen en kan niet elk jaar een klassieker winnen. Toch geloof ik erin. Hopelijk heb ik na zondag nergens spijt van."

sporza.beMisschien ook interessant: