De Duitser Marcel Kittel heeft woensdag de Omloop van het Houtland in Lichtervelde (1.1) gewonnen. De sprinter van Argos was sneller dan Adam Blythe en Timothy Dupont, de Belgische kampioen elite zonder contract.

BMC, met Omega Pharma-Quick Step, Lotto-Belisol, Vacansoleil-DCM en Rabobank een van de vijf WorldTour-ploegen in de koers, had zijn zinnen gezet op de zege.

Het team van Blythe schreef het scenario van de koers door het peloton voortdurend uit elkaar te willen ranselen. De sterke wind was daarbij een bondgenoot: het werd een waaierkoers.

Een kopgroep met Keisse en later een met Hovelijnck en Serge Pauwels bleef niet voorop. Het beulwerk van BMC zorgde voor een finale met een groep van 40 renners.

Argos bleef echter ook sterk vertegenwoordigd, heel de koers reed Kittel trouwens attent mee vooraan. BMC probeerde toch nog te winnen met Blythe, maar de snelle Brit moest zijn meerdere erkennen in Kittel.

De Duitser voelde zich de voorbije weken niet zo lekker, maar hij pakte nu toch maar mooi zijn tiende seizoenszege. Hij volgt Guillaume Van Keirsbulck op op het palmares in Lichtervelde.

De spurt werd nog ontsierd door een valpartij. In een van de laatste gevaarlijke bochten reed nog een aantal renners het decor in.

sporza.beMisschien ook interessant: