Jurgen Van den Broeck gaf iets meer dan drie minuten toe op winnaar Bradley Wiggins. "Een toptijdrijder zal ik wel nooit worden", is zijn droge conclusie. Maxime Monfort verloor dik twee minuten, maar blijft zevende in de stand. "Ik wil een vrije rol."

"Maar je mag mijn tijd ook niet vergelijken met die van Wiggins", vindt Van den Broeck. "Het podium is niet meer mogelijk, dus ik moet naar andere renners kijken."

In vergelijking met zijn concurrenten voor de top vijf deed Van den Broeck het behoorlijk. Op de betere tijdrijders (Nibali, Mensjov, Klöden) gaf hij een minuut toe.

"Vroeger verloor ik veel tijd, al is drie minuten op Wiggins natuurlijk nog altijd veel. Maar eigenlijk ging het vrij goed. Ik viel niet stil en kon steeds mijn ritme houden."

"Of ik tijd wil terugpakken in de bergen? Laat ons eerst naar de rustdag kijken. Daarna zien we het wel", blijft Van den Broeck op de vlakte.

Maxime Monfort eindigde in de tijdrit net buiten de top tien, op 2'15" van Wiggins, maar hij blijft zevende in de stand.

"Vooraf had ik gedacht aan een achterstand van anderhalve minuut, meer dan twee minuten is veel."

"Ik heb een goeie tijdrit gereden, maar Wiggins en Froome zijn van een andere planeet", zegt de RadioShack-renner. "Ik moet me niet aan hen spiegelen, ik moet naar andere renners kijken."

Monfort gaat praten op de rustdag. "Ik kopman? Ik heb geen ploeg nodig om in de top tien te eindigen. Een vrije rol is perfect voor mij, meer vraag ik niet. Ik wil geen drinkbussen halen na vijftien kilometer of op kop rijden voor een sprint."

sporza.beMisschien ook interessant: