HTC-Highroad heeft de ploegentijdrit in de Ronde van Italië gewonnen. Het was tien seconden sneller dan Team RadioShack. Omega Pharma-Lotto verrasste met een vierde plaats. De Italiaan Marco Pinotti is de eerste leider.

Omega-Pharma Lotto ging als eerste team van start. De jonge ploeg zette na 19,3 km een toptijd (21'21") neer en stond lange tijd op de eerste plaats.

Maar toen moest grote favoriet HTC-Highroad nog starten. De ploeg van Mark Cavendish verpulverde de tijd van Omega Pharma-Lotto met maar liefst 22 seconden. HTC zag in de laatste kilometers nog twee mannetjes wegvallen, maar kon toch met vijf renners finishen.

De Italiaanse tijdritkampioen Marco Pinotti reed als eerste HTC-renner over de finish en wordt de eerste leider in deze Ronde van Italië.

De andere ploegen kwamen niet meer in de buurt van de tijd van HTC. Team RadioShack eindigde op een tweede plaats op tien seconden van HTC. Liquigas was ook een zucht sneller dan Omega Pharma-Lotto. Quick-Step moest zich tevreden stellen met een veertiende plaats.

sporza.beMisschien ook interessant: