Gastone Nencini

  

Voornaam:   Gastone
Achternaam:   Nencini
Nationaliteit:  Italië
Geslacht:  
Werd:   49 jaar
Geboortedatum:   01-03-1930
Overleden  01-02-1980
Plaats van overlijden  Florence (Toscana), Italië

slider image slider image slider image

Voornaam:   Gastone
Achternaam:   Nencini
Nationaliteit:  Italië
Geslacht:  
Werd:   49 jaar
Geboortedatum:   01-03-1930
Overleden  01-02-1980
Plaats van overlijden  Florence (Toscana), Italië

 

 Bevoegdheden

Professional 1953-1965de Leeuw van Mugello: Vanwege zijn woonplaats en haarkleur.

MisteroDe Zwijgzamele beau ténébreux: De mooie somber

De Leeuw van ToscanePipette ( fume ): pijpjeUitslagen

Alle wedstrijden
Toon:

PloegenMemo(s)

Gastone Nencini, ook wel de leeuw van Mugello genoemd was een strijdlustig iemand. Hij was een zeer regelmatig renner. Hij heeft in zijn carrière zowel de Giro d'Italia als de Tour de France gewonnen. Onvergetelijk is de manier waarom hij de bergetappes wist te controleren. Een Excellent klimmer. Nencini eindigde altijd vooraan. Terwijl de anderen zoals Bahamontes schrik hadden, lanceerde hij zich in de afdaling om iedereen achter zich te laten. Hij was een zeer goed klimmer maar vooral een zeer goede daler, één van de allerbesten in de geschiedenis van het wielrennen.

Gastone Nencini is eigenaar van een zeldzaam record: hij heeft de Giro gewonnen in 1957 met 19" voorsprong op Bobet, terwijl hij de Giro d'Italia verloor in 1960 met amper 28" van Anquetil.

Antonio Giancane
Gastone Nencini werd beschouwd als de opvolger van Coppi, Bartali, Magni, en voor hem werd de lat heel hoog gelegd door de tifosi. Dat was een onmogelijk taak. De supporters verwachtten té veel.

Toch werd Nencini een uitzonderlijk kampioen. Zo mag niet vergeten worden dat toen hij in 1957 de Giro won, hij ook in datzelfde jaar zesde werd in de Tour en negende in de Vuelta. Slechts weinigen reden de drie grote Ronden uit in eenzelfde jaar en met Nencini is slechts Raphael Geminiani in staat geweest drie toptien plaatsen te vezamelen in éénzelfde sportjaar.
Wilfried Journée

Fotoalbum Gastone Nencini

1955

1957

1957

1958

1960

1961

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Afbeelding toevoegen