In de finale van het wereldkampioenschap is Matthijs Büchli in zijn gouden missie geslaagd. In de A-finale versloeg Büchli zijn concurrenten op overtuigende wijze en won hij zijn eerste individuele wereldtitel.
Büchli op het hoogste podium (Foto c BEAT Cycling Club/Sportfoto.nl)
Met deze titel is Büchli nu in 24 uur tweemaal wereldkampioen geworden, nadat hij gisteren de teamsprinttitel prolongeerde met de Nederlandse selectie. Hij zag de Keirinfinale volgens plan verlopen en wist daarmee de gouden plak die hij al zo lang zocht, binnen te halen: “Dit is de perfecte revanche voor Apeldoorn. Alles wat daar verkeerd ging, kwam hier in de finale perfect bij elkaar. Ik reed eigenlijk een slechte kwalificatieronde, waardoor ik naar de herkansingen moest. Gelukkig reed ik daar goed, waardoor ik samen met Theo door kon naar de kwartfinale.

"Toen ik uiteindelijk in de finale stond, wist ik dat niks anders dan de overwinning zou tellen. Ik had in de eerste rondes al een hoop energie verspeeld, dus als ik zou willen winnen, moest dat van mijn sprint komen. Dat betekent dat je lang moet wachten, maar dat verliep goed. Matthew Glaetzer ging aan en daarna ook Bötticher, waardoor ik in een zetel naar de streep gebracht werd. Ik kon er op precies het goede moment overheen springen en winnen.” Büchli na deze gouden missie een dag rust, voordat zijn tweedaagse sprinttoernooi op zaterdag begint.

Theo Bos reed in de halve finale een kenmerkende rit van kop af, maar dit leverde hem geen plek op in de A-finale. In de B-finale reed Bos naar een elfde plek. Hij richt zich nu op de kilometer tijdrit op derde toernooidag , waar hij om voor de medailles wil strijden.

Bron: BEAT Cycling Club/Foto: sportfoto.nlMisschien ook interessant: