Op de eerste dag van de wereldkampioenschappen baanwielrennen hebben Roy van den Berg en Matthijs Büchli met de Nederlandse selectie de wereldtitel op de teamsprint geprolongeerd. In de finale tegen Frankrijk reed de opstelling Van den Berg - Lavreysen - Hoogland naar een tijd van 41,923, negen-tiende seconde sneller dan hun Franse opponenten. Büchli kwam eerder op de avond, in de halve finale, in actie.

Met deze titel pakt Van den Berg sportieve revanche op zijn WK van vorig jaar, waar hij niet aan de start kwam. Hij is dan ook uitzinnig dat het hem dit jaar gelukt is een wereldtitel te veroveren: "We hebben een toernooi van wereldklasse gereden, wat dan ook terecht beloond werd met een wereldtitel. Als ik naar mezelf kijk, ben ik heel blij dat ik drie constante tijden kon rijden en dat ik mijn persoonlijke doel van toernooisnelste zijn, heb kunnen behalen met mijn tijd in de finale. We zijn collectief boven onszelf uitgestegen met die tijd in de finale. Het toernooi zit er voor mij nu al op, dus ik ben blij dat ik het zo heb kunnen afsluiten."

Büchli pakt hiermee zijn tweede opeenvolgende regenboogtrui, wat voor hem een geweldige start is van dit toernooi waar hij nog de Keirin en het sprinttoernooi rijdt: "Onze missie was vandaag om de wereldtitel te prolongeren en dat is gelukt, in stijl. Onze tegenstanders kwamen niet bij ons in de buurt vandaag en we hebben drie geweldige tijden neergezet. Roy en Harrie zijn absoluut boven zichzelf uit gestegen door drie keer op rij zulke tijden te laten zien en Jeffrey heeft ook geweldig gereden. In de finale hebben de mannen een tijd neergezet die ik alleen maar als buitenaards kan omschrijven. Dit is een mooi gevolg van het seizoen wat wij in Nederland gereden hebben, met twee ploegen zij aan zij, wat ons vandaag de optie gaf om te wisselen tussen Jeffrey en mijzelf.

"Ik heb hierdoor maar één rit hoeven te rijden vandaag, wat er voor zorgt dat je beter herstelt dan met twee of drie ritten in de benen. Ik heb er dan ook goed geloof in dat het Keirintoernooi van morgen volop kansen biedt."
Het Nederlandse team in de regenboogtrui. Foto: sportfoto.nl

Bron: Beat Cycling Club Foto: Sportfoto.nlMisschien ook interessant: