Huijbergen, 13 januari - Mathieu van der Poel heeft in Huijbergen het Nederlands kampioenschap veldrijden bij de profs gewonnen. Hij volgde in West-Brabant zichzelf op als nationaal kampioen. Van der Poel liet in de titelstrijd bij de mannen Lars van der Haar (zilver) en Corné van Kessel (brons) achter zich.
Van der Poel ongenaakbaar.
Mathieu van der Poel gaf de concurrentie weinig hoop vandaag. Heel even leek Corné van Kessel in zijn spoor te blijven, maar in de tweede ronde was de Europees kampioen definitief vertrokken. Van Kessel zag ploeggenoot Lars van der Haar nog terugkeren en moest even later toestaan dat de Utrechter bij hem wegreed. De winnaar was uiteindelijk degene die velen op voorhand voorspeld hadden. Van der Poel zelf wilde van een gelopen race niets weten.
"Ik waan me nooit vooraf al zeker van een nationale titel, ook niet als ik de vier edities daarvoor gewonnen heb. Je kunt natuurlijk altijd met pech te maken krijgen en je moet je hoofd erbij houden op een toch lastig rondje, zeker op de gladde stroken in het weiland. Maar gezien het seizoen wist ik natuurlijk wel dat ik een goede kans zou maken. Het is ook wel een soort thuiswedstrijd voor me, ik train hier vaak in de buurt. Voor mij telt deze nationale titel zeker. Het is al mijn vijfde bij de profs en dat is niet slecht voor een renner van 23 natuurlijk," aldus de kersverse kampioen.

Bron: Persvoorlichting K.N.W.U.Misschien ook interessant: