Huijbergen, 13 januari - Lucinda Brand heeft in Huijbergen het Nederlands kampioenschap veldrijden gewonnen. Brand volgde in West-Brabant zichzelf op als nationaal kampioen. Brand kreeg Marianne Vos (tweede) en Maud Kaptheijns (derde) mee op het podium.
Tweede titel op rij voor Brand.
Brand kende een goede start in Huijbergen, maar moest aanvankelijk Marianne Vos en Denise Betsema in haar buurt dulden. Vos brak van dit duo als laatste en toen was de renster van Sunweb vertrokken voor haar solo naar het goud. Kaptheijns wist vanuit de achterhoede Betsema te passeren en eiste het brons voor zich op. Lucinda Brand was blij met en trots op haar tweede nationale titel op rij.
Brand na afloop: "Ik was goed vandaag, dat merkte ik al snel. Ik heb het tempo dan ook hoog gehouden en ik kon in een goed en hard ritme omhoog lopen. Initiatief nemen loont hier wel. Je kunt hier je concurrentie onder druk zetten. Ondanks de wind, waardoor je jezelf als tweede wel enigszins kon verstoppen. Maar ik was gebaat bij een harde koers vandaag. Het is sowieso heel mooi als je een kampioenschap kunt winnen als er zoveel concurrentie is. Dit NK is, denk ik wel, het sterkst bezette kampioenschap op de wereld."

Bron : Persvoorlichting K.N.W.U.Misschien ook interessant: