Wout van Aert versterkt per 1 maart de gelederen van Team Jumbo-Visma. De wereldkampioen veldrijden is gisteren naar Spanje gevlogen om vandaag aan te sluiten bij de training met zijn aanstaande ploeggenoten. Manager Richard Plugge van Team Jumbo-Visma en Van Aert ( op de foto van Bram Berkien wordt het contract bezegeld) zijn een contract voor drie jaar overeengekomen.

"Ik denk dat ik vorig jaar mooie resultaten heb behaald. Daardoor zijn er gesprekken gekomen met verschillende teams", aldus Van Aert. "De interesse van Team Jumbo-Visma sprak me erg aan. Door omstandigheden zal ik de stap hogerop al in 2019 kunnen zetten. Het voelt goed dat ik die stap naar de WorldTour kan maken, want ik denk dat ik mezelf op dat niveau nog veel kan ontwikkelen."

Plugge wil Van Aert graag ontwikkelen tot een klassieke topper. "We hadden interesse in Wout voor 2020", zegt hij. ÔÇťAlles is sneller gegaan en we kunnen hem al eerder verwelkomen in onze ploeg. Dat is heel mooi nieuws voor het team, want wij worden sterker. Hij is een megatalent en we hopen hem te ontwikkelen tot de klassieke topper die we allemaal in hem zien."

Vrijdag worden de nieuwe aanwinst en de rest van het team bij hoofdsponsor Jumbo in Veghel gepresenteerd aan pers en publiek.

Bron: Team: Jumbo-Visma. Foto: Bram BerkienMisschien ook interessant: