25 november 2018 – BEAT Cycling Club heeft de nationale titel op het NK teamsprint verlengd. Roy van den Berg, Matthijs Büchli en Theo Bos (Huldigingsfoto: BEAT Cycling Club) reden voor het tweede opeenvolgende jaar naar nationaal goud op deze discipline. Bij de elite dames wist Laurine van Riessen zich samen met Elis Ligtlee te verzekeren van zilver bij de dames.

Voor de heren is het een ideale voorbereiding op de aankomende wereldbeker in Berlijn, in het weekend van 1 en 2 december. Tim Veldt kijkt terug op een succesvol nationaal kampioenschap: "We hebben met de club een geslaagde dag gehad. We hebben onze nationale titel verlengd en Laurine wist zilver te winnen. Vooral de finale van de heren ging in een enorm tempo, want met 43,2 seconden kun je ook gewoon wereldbekers winnen.

"Dit is een ideale voorbereiding op de wereldbeker in Berlijn van komend weekend. Of we dezelfde tijd kunnen herhalen met de atmosfeer en stress van een wereldbeker moeten we even zien, maar het biedt zeker genoeg vertrouwen dat we weer met de groten kunnen strijden om de medailles."

Op hetzelfde toernooi, het NK ploegenachtervolging en teamsprint in Apeldoorn, waren meerdere teams met BEAT-leden actief. Dit resulteerde in een bronzen medaille op de ploegenachtervolging bij de dames.

BEAT CYCLING CLUBMisschien ook interessant: