Tim Harris komt uit Swaftham, Norfolk 1962. Toen hij op 14 jarige leeftijd een documentaire over de Giro zag wist hij het: ik wil profwielrenner worden. De voetbal ging in de kast en alles werd gezet op de fiets. Om een goede wielrenner te worden kun je het beste naar de bron. In Vlaanderen zijn veel koersen, is het publiek wielergek en kun je veel leren. Tim verhuisde al op jonge leeftijd naar België en daar leerde hij de koers en het wielermetier kennen. De resultaten begonnen te komen. Hij won koersen in Engeland maar ook in Belgie en Nederland, rijdend in het shirt van WV Breda. In 1984 werd hij prof bij Elro - Autobrabant en daarmee was zijn eerste doel bereikt. Via AVP Viditel ging hij naar ANC Halfords en daar boekte hij zijn eerste overwinningen bij de beroepsrenners. 1989 was voor Tim een topjaar. In het shirt van TI Raleigh - Banana werd hij Engels Kampioen en won hij nog een handvol wedstrijden. Het leverde hem een contract op bij Lotus - Festina en in dat truitje won hij twee ritten in de Ronde van de Algarve. De volgende twee seizoenen reed Tim voor Portugese ploegen en met nog 3 jaar bij FS Maestro in België en Engeland was het in 1996 mooi geweest. Na 13 jaren als beroepsrenner en 15 overwinningen ging de fiets aan de haak. De laatste profjaren in België woonde hij boven een meubelhandel en toen de eigenaar hem vroeg werd hij meubelverkoper. Tim had immers geleerd uit zijn wielercarrière dat je alles kunt leren en worden door het met toewijding te doen. Tim woont nog steeds in Vlaanderen. Hij begeleidt jonge renners die net als hem een droom hebben om profrenner te worden want België is daar nog steeds een goede basis voor. Verder kom je hem op allerlei plaatsen in het wielrennen tegen want een echte renner kan daar niet mee stoppen.