Niet alleen in 2002 liet Mario Cipollini zich op een ongeoorloofde manier oppeppen. Volgens nieuwe tabellen van La Gazzetta dello Sport werd het de jaren erna alleen maar erger met het dopinggebruik van de Italiaanse sprintkoning.

La Gazzetta dello Sport heeft in zijn zondageditie nieuw bezwarend materiaal vrijgegeven over Mario Cipollini. Daaruit moet blijken dat de Italiaan niet alleen in 2002 bij dokter Eufemiano Fuentes passeerde, maar ook in 2001, 2003 en 2004.

Zaterdag stond in gepubliceerde tabellen te zien dat Cipollini epo, bloedtransfusies, groeihormoon en daarna nog eens een epokuur kreeg.

In de jaren daarna zou het dopinggebruik nog verhoogd zijn met 25 bloedtransfusies tussen december 2002 en mei 2003 als hoogtepunt.

De zakjes bloed werden in twee fases toegediend: zestien in de periode voor Milaan-Sanremo en nog eens negen voor de start van Giro d'Italia begin mei.

Ook in 2004 zou Cipollini onder zijn codenaam "Maria" vaste klant geweest zijn bij Fuentes.

Zaterdagavond liet Cipollini bij monde van zijn advocaat horen dat hij helemaal geen dopingprogramma's had gekregen van Fuentes en dat probeerde hij te staven met het feit dat Cipollini in Monaco woonde en niet in Lucca, waar de faxen van Fuentes aangekomen zouden zijn. La Gazzetta lacht die ontkenning weg.

sporza.beMisschien ook interessant: